diumenge, 8 de març del 2015

La Jaia Corema!

Bon dia Famílies!

Com ja sabeu, després de Carnaval és l’època de la Quaresma i, per seguir amb la tradició de les Illes vaig pensar que els boixos/es podien elaborar una Àvia Corema per emportar-se a casa i treure-li una cama cada setmana fins arribar a Pasqua.
 
Així doncs, vaig presentar una Àvia Corema als menuts i varem conversar una mica sobre aquest personatge: és una velleta deien alguns; altres afirmaven que era una bruixa dolenta, algun boix observador va expressar que tenia molts peus... 

Finalment, els vaig demanar si volien escoltar una rondalla que explica qui és aquesta velleta! 


"Diuen que hi havia una dona vella i arrugada a qui no agradaven gens els boixos/es i sempre els encalçava amb sa granera. Tots/es li tenien una mica de por. Li deien jaia quaresma.

Un dia el mag Xiu-Xiu va pensar que havia de fer alguna cosa, i la va embruixar fent que li sortissin 5 cames més de les que tenia. Així quants peus tenia? 
D’aquesta manera, amb 7 peus no podia anar darrera els boixos/es ni fer-los mal perquè sempre queia.El Mag Xiu-Xiu li va dir que els hi aniria traient a poc a poc, un cada setmana, si ella es portava bé. 
Com no podia fer res, semblava que tornava bona dona i tot, i cada setmana el mag Xiu-Xiu apareixia per demanar-li com s'havia portat i llevar-li un altre  peu... fins que va tornar a quedar amb dos peus. Ara sí que podria tornar a encalçar-los!  Però el mag ho va saber i com escarment per ser mentidera li va treure els dos peus fent que es quedés sense peus!

Ara sí que no  podria anar i venir". 



Tot seguit vam observar diferents S'Àvies Coremes: totes elles eren diferents però tenien una cosa semblant: els set peus, les graelles i un bacallà! 
Els més petits van acolorir un dibuix de l'àvia Corema i els més grans van dibuixar-ne una tot fixant-se en com era la seva cara, que porta amb les mans, quants peus té,...i la van acolorir amb aquarel·les!
Aquí us penjo unes quantes fotos sobre el procés. M'haureu de perdonar però no tinc fotos de tots els boixes/es ni de totes les jaies...a mi m'aniria bé tenir 7 mans!  
Mireu quins artistes que teniu!











A més, aquesta proposta s'ha enriquit amb una activitat relacionada amb la lectoescriptura i amb aquesta cançó que anem cantant cada divendres al treure-li una cama.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada