dissabte, 14 de febrer del 2015

CLASSIFIQUEM EL MATERIAL DE CONSTRUCCIONS!


Una de les primeres activitats que vam començar els primers dies amb els boixos i boixes va ser la de classificar el material del racó de construccions, en concret les peces de fusta que estaven apilades dins una gran caixa sense cap mena de criteri!

Vull remarcar que penso que és important que els espais estiguin ben ordenats, que siguin atractius i que els materials que hi hagi a cada espai estiguin pensats de manera que puguin provocar conflictes cognitius que permetin als boixos/es desenvolupar les seves capacitats. Crec que com més atractiu sigui un espai...més convida a quedar-s’hi!

Així doncs, vam abocar la caixa i vam anar parlant sobre les diferents peces que ens trobàvem: com són? Quins contenidors tenim? Com els podem classificar?







Quan ja teníem alguns contenidors plens varem parlar sobre l’etiqueta identificativa que podríem posar a la capsa que els contenia, sobre el títol. 










Els objectius d’aquesta activitat són: 
  • Conscienciar als boixos/es de la importància de tenir el material endreçat.   
  •  Treballar el concepte de “classificació”:  separar/agrupar els elements en base a alguna característica, en aquest cas ens hem centrat en la forma.  
  • Treballar la lectoescriptura tot elaborant el cartell identificatiu per a cada capsa.

Així doncs, tot i que encara queda molt per fer, a poc a poc anem organitzant els racons de l’aula al mateix temps que anem aprenent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada