dijous, 19 de febrer del 2015

VA DE LLETRES...

Amb els boixos/es més grandets hem dut a terme el joc del bingo de lletres. El joc es composa d'una bossa amb les lletres de l'abecedari i d'una sèrie d'imatges d'animals i mitjans de transports coneguts pels boixos/es que tenen a sota la paraula corresponent escrita.

Aquest és el joc que he extret d'Eugenia Romero.


 Comencem el joc escollint un cartró i parlem sobre que és, llegim la paraula que posa a sota i comptem quantes lletres té tot dient el seu so. 
 
Llavors, un cop som conscients de les lletres de que es composa la paraula que hem d'aconseguir comencem el joc! 

L'encarregat de treure les lletres (que en aquest cas vaig ser jo) va traient una a una les lletres de la bossa. Primer dient el nom de la lletra, després el seu so i, un cop l'han reconegut, s'ensenya la lletra física (objecte) per a què els menuts es sentin més segurs/es.

Mireu que bé ens ho hem passat!
























Finalment, qui ha guanyat omple la fitxa del joc tot escrivint el seu nom i la paraula amb la que ha fet el bingo!


Encara no l'hem practicat massa però és un joc que em va permetre fer una avaluació del coneixement que tenen els infants de l'abecedari i que al mateix temps permet als boixos/es:

  • Treballar les lletres de l'abecedari i els seus sons (si només en té un, si no té so, o si en té més d'un). 
  • Lectoescriptura: llegir la paraula i conèixer la quantitat de lletres de que es composa (per anar passant així de l'escriptura sil·labica a la alfabeticosil·labica).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada