dissabte, 14 de febrer del 2015

CONSTRUIM FIGURES GEOMÈTRIQUES!


Una de les activitats matemàtiques que vam dur a terme amb els més petits és la de construir figures geomètriques amb escuradents i plastilina. 


Blocs lògics
Amb l’ajuda dels blocs lògics o bé d’un dibuix senzill de la figura geomètrica a treballar, vam iniciar una breu conversa: Quina figura geomètrica és? Quants costats té? I de quin color és?



Llavors, els vaig proposar que escollissin una figura i que la construïssin amb escuradents i plastilina. Mentre els boixos i boixes l’anaven construint amb paciència i esforç seguíem conversant sobre els seus costats, sobre quants escuradents necessitarien,...


L’objectiu d’aquesta activitat és:

  • Conèixer la forma i el color de les figures geomètriques.
  • Treballar el recompte: que aprenguin que a cada nombre recitat se li ha de fer correspondre un i només un element del conjunt a recomptar.
  • Treballar la motricitat fina en la construcció de la figura.

Val a dir que, en general, els boixos i boixes coneixen a la perfecció el nom de les figures geomètriques. El que més m’interessava reforçar era l’aprenentatge de fer un recompte, en aquest cas del número de costats!


Sembla una activitat ben senzilla però us asseguro que construir la figura no és cosa realment fàcil! I els boixos s’ho van passar molt bé construint i veient el resultat de les seves creacions! 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada