dissabte, 9 de maig del 2015

ENS MOVEM COM ANIMALS AL SO DELS INSTRUMENTS!

Bon dia Famílies!
Aquest dimecres, la capsa màgica de la música va venir ben carregada d'activitats divertides i educatives!

Després de fer el famós joc del rei del silenci, ens vam disposar a fer una gran rotllana tot seguint una divertida cançó "try to make a circle".

Us deix un vídeo on un docent balla la cançó amb els seus alumnes perquè pogueu sentir la cançó (que no l'he trobada enlloc)!
 


Llavors, un cop ens vam asseure en rotllana vam anar descrobint el que la capsa màgica contenia. Sacsejant la capsa els boixos/es anàven fent hipòtesis del que podia contenir amb els sons que sentien: el sonall, les maraques,....
Així a poc a poc i amb un cert toc de mistèri, els instruments anàven sortint de la capsa. Aquests instruments però anàven acompanyats d'unes imatges d'alguns animals. 
L'activitat realitzada consistia en imitar com es mou cada animal quan sentissim un so determinat! Així quan sentien el so de:
  • Els pals: havíem de moure'ns com si fòssim gallines! Cada boix/a tenia la seva forma d'imitar-lo, alguns tenien força traça i feien petites passetes tot movent el cap endavant i endarere! 
  • La caixa xina: ens havíem d'imaginar que erem un gran elefant, un animal que es mou lentament i que les seves passes són molt pesades, fins i tot en vam sentir uns quants que pujaven la trompa amunt!
  • Les maraques: una llarga serp que es mou arrosegant tot el seu cos fent petites ones...
  • El sonall: havíem de moure'ns com si fossim un goril·la fent salts amunt i avall tot tocant-nos el pit amb les mans!
Primer, per tal que els menuts anàssin endinsant-se en la dinàmica i també perquè anàssin recordant cada associació entre so i animal vaig començar tocant els instruments jo!




 Llavors, d'un en un cada boix va anar dirigint l'activitat tot tocant els instruments! 

La veritat, és que recordaven amb molta facilitat quin animal simbolitzava cada instrument, estaven molt atents al so dels instruments i a més, es movien al ritme dels cops de cada instruments! 

Per acabar, vam fer una petita feineta relacionada amb l'activitat amb l'objectiu de treballar la lectoescriptura (sense model), el dibuix i la memòria!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada